02 Interessant Fakta

Intressant fakta - Lejonkungen

2014-10-09 17:02 #0 av: molam

Som vi alla vet har lejonkungen ett rätt så invecklad Familjeträd, men nu ska ni får lite fakta som ni kanske inte visste ^^

- Scar och Mufasa var bröder, MEN visste ni att deras föräldrar hette Ahadi (pappa) och Uru (Mamma)?
- Visste ni att Scar EGENTLIGEN inte heter Scar, det är bara ett smeknamn pga ärret han har över ögat. Scars riktiga namn är Prins Taka. Ärret kom som ett brev på posten när han bråkade med en buffel.
- Orginal manuset är inte det som är med i filmerna, I originalmanuset skulle inte vara hyenorna som jagade ut Simba från Lejonriket, utan det skulle Scar göra.
Minns ni hur Scar dog i  filmen? Han dog iom att han blev uppkäkad av Hyenorna, men detta stod inte i Originalmanuset, enligt det skulle Scar dö utav Elden. Och i orginal manuset skulle låten "var berädd" som Scar sjunger, Spelas upp i repris när Scar tog över lejonriken och släppte in Hyenorna.
- Och visste ni att under låten "Snart är det jag som är kung" då har noshörningen  som Zazu flyger in i öronen på axlarna, detta pga av att Disney ritar djuren på sitt egna sätt.
- Vi alla vet vem Kiara i "Lejonkungen 2" är, MEN sanningen är det att när filmen gjordes skulle Kiaras namn egentligen vara Aisha, Men det ändrade dom med tanke på att en av karaktärerna i Power Rangers heter "Aisha".
- Saker att veta om Kiara. Hon är det första barnet till en huvudkaraktär, som blir huvudkaraktär i filmens uppföljare. Hennes namn betyder prinsessa på Swahili, OCH hon var en kille i originalmanuset.
- En sista sak, vet ni att Kiara var inte Simba och Nalas första barn? Dom hade innan Kiara en son som hette Kopa där ingen vet dödsorsaken, Vissa säger dock att det var Zira som dödade Kopa för att Kopa och Vitani hade blivit kär, samt för att hämnas Scar. Men som sagt ingen vet varför Kopa dog. Det är ännu oklart om det är Kopa eller Kiara som Rafiki håller upp i slutet på första filmen så den ungen kallades Fluffy.

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2014-12-21 08:37 #1 av: Farwuq

Intressant, detta kände jag inte till.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2016-01-14 12:51 #2 av: Vanja

Åh vad kul läsning. 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.