Övrigt

Pixar-teorin: Hör alla Pixar-filmer ihop?

2016-01-14 06:50 #0 av: Kneko

Det finns en vanlig teori som växt fram på internet att alla Pixar-filmer hör ihop på ett eller annat vis. Utspelar sig alla filmer i samma universum? I denna artikel tänkte jag presentera teorin och låta er avgöra själva vad ni tror. Hör Pixarfilmerna ihop eller gillar folk bara att skapa konstiga teorier? Notera att denna artikel kan innehålla spoilers från pixarfilmer.

Notera att årtalen bakom filmnamnen är vad vi antar att filmen utspelar sig i.

Allt börjar med Merida i filmen Modig (1400-1500). Hon träffar en häxa som kan göra människor till djur. Detta anses vara anledningen att saker och djur i andra filmer kan bete sig som människor, det ska ha skett genom evolution.

Denna magi har också skapat våra superhjältar i filmen, ja, superhjältarna (1950-1960)
I filmen superhjältarna skapar skurken Buddy A.I-teknologi (Smart teknologi). Detta förklarar hur leksakerna i Toy Story (1997-1998) kan leva. En teori är att leksakerna inte fått A.I installerat i sig, utan att energin på något vis sprids genom osynliga våglängder.

I havet hittar vi Nemo och hans vänner i filmen Hitta Nemo (2003). Djur som är smarta på grund utav magin från Modig. Det finns indikationer i filmen att människor blir alltid slarvigare med naturen och inte bryr sig särskilt mycket om den.

I Ratatouille (2007) möter vi ännu ett djur som är smart tack vare magin. Det är även den första film där vi ser djur och människor ta kontakt med varandra.

I Toy Story 3 (2010) möter vi karaktärer som rent utav hatar människor, vilket ger oss anledning att tro att maskiner och ting kan ha en anledning till att försöka ta över.

I Upp (2011-2016) ser vi Carl som måste överge sitt hus på grund utav företaget BnL (Buy n Large) som vill riva hans hus. Vi träffar även djur som är intelligenta och kan kommunicera.

Tillslut fick djuren nog och ville ta över. Men maskinerna ställde sig bakom människorna, och vann kriget. Medan de skickade upp människorna till rymden så stannade bilarna kvar på jorden. Vilket vi såklart ser i Bilar  (2100-2220). Vi vet att det är jorden de är på, för de åker till Europa i Bilar 2 (2100-2220). Eftersom det var så mycket bilar som rörde sig på jorden, så blev jorden tillslut förgiftad och det gick inte att bo där längre. Bensinen tog slut, och bilarna dog ut.

Wall-E (2800-2900) är filmen då vi får se hur jorden ser ut nu. Tack vare företaget BnL (Som även nämns i Upp!) så går det inte längre att leva på jorden. De blev för giriga och förstörde planeten. Wall-E hittade tillslut liv och människan återvänder för att bygga upp samhället igen.

Trädet vi ser i Ett småkrypsliv (2898 -3000) sägs vara samma planta som Wall-E hittade på jorden och la i skon.

Hundratals år efter Wall-E så blir djuren som lever på jorden muterade på grund utav strålning från BnL, och de utvecklas till monsterna i Monsters Inc (4500-5000). Inga människor överlevde strålningen och monster lever fritt på jorden och bygger ett samhälle.

De insåg inte att de behövde människor för att överleva, det var deras energikälla. Därför byggde de dörrar som gör det möjligt att resa i tiden. Detta leder oss till lilla Boo. Flickan från Monsters Inc.

Hon var besatt av Sully och ville veta vad som hände med honom efter att hon var kvar i människovärlden utan dem. Därför lär hon sig som vuxen att resa genom tiden: Genom dörrar, precis som i Monsters Inc.

Och vart har vi stött på dörrar som gör att saker försvinner helt plötsligt? Jo, i Brave. När Merida öppnar dörren till häxans hus, så är hon puts väck.

Häxan i Modig, är Boo. Tycker ni det låter fånigt? Då har ni nog missat att en av hennes träfigurer i butiken, är en figur av Sully. 
BILD

Teorin menar att det är Boo som lämnat alla små ledtrådar mellan varje Pixarfilm , för att hon rest fel i tiden. Hon letar egentligen efter Sully, och lämnar spår efter sig i varje pixarfilm. Därför kan vi se saker från andra pixarfilmer i praktiskt taget varje film.

Anmäl
2016-01-14 06:53 #1 av: Kneko

Jag vill gärna tro att häxan i brave är Boo. Dörren + grejen med Sully känns övertygande.

Men samtidigt vet jag att det såklart inte är så.. Gapskrattar Disney gillar att lägga in småsaker från andra filmer här och var, det är inget som bara sker i pixar.

Annars tycker jag mycket i teorin är väldigt långsökt. Det är dock intressant att företaget i Wall-E nämns i andra filmer också.

Anmäl
2016-01-14 12:09 #2 av: Tuulikki

Kul läsning :) Rolig teori, men jag tror det är lite långsökt.

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.